Zonnepanelen en Rietdekken

Mogelijkheden van zonnepanelen in rieten daken

Zonnepanelen en Rietdekken

Zonnepanelen kunnen zowel op een nieuw als op een bestaand rieten dak goed toegepast worden. In een nieuw te dekken dak is het aanbrengen van zonnepanelen uiteraard eenvoudiger, minder tijdrovend en goedkoper dan op bestaande daken.

De beste wijze om zonnepanelen op het rieten dak te plaatsen is door deze in te werken in het riet. In het dakvlak is dan een uitsparing die opgevuld wordt met het paneel.

De ruimte onder de panelen worden dan voorzien  van EPDM om de constructie waterdicht te maken. Daarnaast is het van belang om de panelen zo vrij mogelijk in het riet te verwerken. De panelen kunnen dan optimaal ventileren wat het rendement van de panelen ten goede komt.

Deze kunnen daardoor net als een dakraam ingedekt worden. Evenals het dakraam kunnen de panelen ook geschakeld worden. De zonnepanelen liggen wanneer ze ingedekt zijn iets  onder het oppervlak van het rieten dak.  Wanneer de panelen gelijk met het oppervlak geplaatst worden zullen deze na een aantal jaar boven het rieten dak uitsteken.

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat de panelen, uit het zicht, op een plat dak geplaatst worden.

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van zonnepanelen in-en of rondom uw rietendak, neem dan gerust contact op met mij voor goed advies.